Duchâtelet bevestigt vertrek: “Wil geen gewonden op mijn geweten”

Voorzitter Standard krijgt politiebescherming

Standard-topman Roland Duchâtelet heeft in de krant De Tijd bevestigd dat hij Standard Luik wil verkopen. “Ik ben in een storm terechtgekomen die ik niemand toewens. Het is te gevaarlijk geworden. Ik ben weg, dat staat vast”, klinkt het vandaag bij Duchâtelet in een opiniestuk in De Tijd.

 Ik ben het doelwit van een volksopstand. De supporters willen de macht grijpen. Wel, dat ze het doen en met een overnemer voor de dag komen.


“Ik krijg politiebescherming sinds de start van de incidenten rond mijn persoon. Ik dacht dat het wel zou koelen zonder blazen. Daarom had ik besloten om te zwijgen. Maar in de media kwam er elke dag kritiek aan mijn adres bij. Bovendien is het geweld toegenomen. In deze omstandigheden kan ik echt niet blijven. Ik ben het doelwit van een volksopstand. De supporters willen de macht grijpen. Wel, dat ze het doen en met een overnemer voor de dag komen”, aldus Duchâtelet.

Volgens de Standard-topman ligt het onverwachte ontslag van Mircea Rednic, daags na de 7-0 triomf tegen AA Gent in de strijd voor een Europees ticket, aan de basis van de huidige malaise. “Het is allemaal begonnen met een communicatiefout. Ik had enkele dagen moeten wachten. Rednic ligt immers goed bij het publiek. De fans van Standard hebben in amper enkele dagen tijd in de media een ware denigratiecampagne tegen mij op gang zien komen, waardoor ze gingen geloven dat ‘Duchâtelet hun club kapot ging maken’. Een ondraaglijke gedachte voor de supporters voor wie Standard driekwart van hun leven is. Ik vertrek, omdat ik geen gewonden of zware incidenten op mijn geweten wil hebben.”

Lees ook

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s