Big Data: Enig idee hoe veel uw persoonlijke gegevens waard zijn?

Bedrijven die in uw persoonlijke gegevens handelen verdienen miljarden, maar volgens onderzoek van Emily Steel van de Financial Times is de data van één individu slechts een fractie van een cent waard.

  • Algemene informatie zoals je leeftijd, geslacht en locatie is ongeveer 0,0005 dollar per persoon waard.

  • Meer gerichte informatie (over je favoriete auto’s bijvoorbeeld) is meer waard. Autobedrijven zijn bereid voor zulke info ongeveer 0,0021 dollarcent per persoon te betalen.

  • Specifieke mijlpalen in je leven die invloed hebben op je shopgewoonten doen de prijs van je data aanzwellen. Een zwangerschap doet je waarde bijvoorbeeld tot 0,11 dollar stijgen.

  • Hoe intiemer de informatie, hoe waardevoller ze is. Data van mensen met specifieke gezondheidsproblemen als kanker kan tot 0,26 dollarcent per persoon opbrengen.

Zelfs de meest specifieke en waardevolle data is zelden meer waard dan een dollar per persoon. “Op individueel niveau heeft het bijna geen enkele economische waarde,” aldus Dave Morgan, een veteraan van de digitale advertentie-industrie.

Dat is een gevolg van het overaanbod aan persoonlijke gegevens van honderden miljoenen consumenten op internet. De idee dat bedrijven veel geld verdienen met jouw data is verkeerd. Enkel Big Data-firma’s met gigantische databases (en hackers en phishers) worden rijk dankzij je gegevens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s