Google brengt internet naar tweederde van de wereldbevolking in afgelegen gebieden

De Amerikaanse internetreus Google heeft boven Nieuw-Zeeland 30 luchtballonnen gepositioneerd als onderdeel van een plan om internettoegang naar afgelegen gebieden te brengen. De ballonnen worden geplaatst in de stratosfeer, een laag in de dampkring op zowat dubbel de hoogte van waar passagiersvliegtuigen vliegen.

Google wil op die manier internettoegang brengen bij tweederde van de wereldbevolking, die daar vandaag nog van is afgesloten. Het project, dat de naam Project Loon, meekreeg wordt geleid door het Google X-team, dat ook verantwoordelijk is voor de zelfrijdende wagen en de internetbril Google Glass.

Volgens Mike Cassidy van Google kunnen de ballonnen het probleem van internettoegang in afgelegen gebieden oplossen. In een eerste tijd denkt hij aan India en China, waar nog steeds 1 miljard mensen geen internettoegang heeft. Ook in de zuidelijke hemisfeer blijft internettoegang op maandbasis duurder dan een gemiddeld maandloon.

Cassidy berekende dat voor elke additionele 10% van de bevolking die toegang heeft tot internet het bruto binnenlands product van een land met 1,4% toeneemt. Een niet onbelangrijk percentage in landen waar het bbp jaarlijks met gemiddeld 3 à 4% stijgt.

De ballonnen kunnen ook worden ingezet in gebeiden waar zich rampen voordoen zoals aardbevingen of tsunami’s en traditionele communicatiemiddelen onbruikbaar zijn geworden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s