Eline is nieuwe (kinder)burgemeester van Herfelingen

Mijn zoontje met wit hemdje was duidelijk niet blij met de overwinning van de meisjes 🙂 

 HERFELINGEN – Ze is nog maar vier jaar, maar toch slaagde Eline Nechelput erin om de burgemeesterssjerp te veroveren. Dat deed ze niet alleen, maar met de hulp van de meisjes uit het dorp. Zij haalden het na een spannende quiz van de jongens. Waarna Eline de eed aflegde. In het weekend van 19 tot 21 juli zal zij de scepter zwaaien over Herfelingen. Waanzinnig!

 Herne heeft iets met jonge burgemeesters. Huidig burgemeester Kris Poelaert was ooit als twintiger de jongste burgemeester van het land. Of toch zo ongeveer. Eline doet daar nu een schepje bovenop. Zij is amper vier, maar trok toch al het laken -of beter: de tricoloresjerp- naar zich toe.

Ze deed dat  met de hulp van de meisjes van Herfelingen. Die moesten het opnemen tegen de jongens. Piet Praat had een aantal vragen over het dorp in petto en wie het snelst afdrukte en de meeste juiste antwoorden gaf, mocht de burgemeester leveren.

Gemakkelijk was het niet. Vragen als: welke rivier stroomt door Herne: de Mark of de Patrick; wie was Bavo: een priester of een burgemeester; grenst Halle aan Herfelingen of niet… vlogen de kinderen rond de oren.

Het ging er bij momenten hard aan toe, maar het waren uiteindelijk de meisjes die het pleit wonnen. Met één punt verschil op de jongens. 5-4 en meteen was duidelijk dat Eline als lijsttrekker de burgemeesterssjerp mocht omgorden. De eed legde ze af uit handen van burgemeester Kris Poelaert die eventjes de rol van gouverneur op zich nam en toegaf dat hij ontroerd was.

Maar tegelijk ook opgelucht, want in het weekend van 19 tot 21 juli gaat hij met vakantie. Dat kan hij nu met een gerust hart doen, want Eline zal met plezier de scepter overnemen. Al reikt haar jurisdictie niet veel verder dan het Kinderdorp op de weide van Waanzinnig Weekend. Ze gaat dat waanzinnig goed doen, zeker weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s