Evy Gruyaert presenteert Vlaamse versie van succesformat ‘Million Pound Drop’ op Vier

Evy

Tv-presentatrice Evy Gruyaert, één van de bekendste schermgezichten van de openbare omroep, verlaat het huis van vertrouwen om een nieuw spelprogramma te presenteren op Vier.

Vier kondigt de overstap aan op zijn website. De presentatrice krijgt daarmee een sleutelrol toebedeeld in de najaarsprogrammatie van de zender. Vier wil voortaan meer  inzetten op Vlaams entertainment tijdens het weekend, dat totnogtoe vooral gevuld werd met aangekochte buitenlandse reeksen en films.

Gruyaert gaat de spelshow ‘De val van 1 miljoen’ presenteren. Dat is een format van het Nederlandse Endemol dat in het VK bekend is als ‘The Million Pound Drop’ en in Nederland als ‘Show me the Money’. Het is één van de meest succesvolle internationale formats van het moment.

De deelnemers aan de spelshow  moeten multiple choice vragen beantwoorden over thema’s die ze zelf mogen kiezen uit een aangeboden selectie. Op het einde van de rit kunnen ze een miljoen winnen.

Bijzonder aan het format is onder meer dat de deelnemers de inzet mogen verdelen over meerdere antwoorden als ze niet helemaal zeker zijn, zolang er maar één antwoord is waarop geen geld wordt ingezet. En aangezien er bij elke ronde één mogelijk antwoord minder is, moeten ze op het einde alles op alles zetten voor een juist antwoord.

Het format is ook bijzonder omdat er volop gebruikt wordt gemaakt van sociale media zoals Facebook en Twitter.

Hoe de Vlaamse versie er precies uitziet, weten we pas bij de voorstelling van de najaarsporgrammatie rond het einde van de zomer. Vier schuift met dit format  wat weg van de Woestijnvis-fictie die in het vorige seizoen domineerde, en wat meer in de richting van de live-formules die concurrent VTM het voorbije jaar goede cijfers hebben bezorgd. De strijd met de Medialaan om het advertentiegeld belooft dan ook nog hevig te worden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s