Sociale media worden verplichte activiteit voor chief executives

De activiteiten van chief executives in sociale media zullen de volgende vijf jaar met 50 procent toenemen. Dat is de conclusie van een wereldwijde enquête van consulent Weber Shandwick bij meer dan zeshonderd kaderleden over de interesse van hun chief executives in sociale media. De onderzoekers stelden verder vast dat 52 procent van de ondervraagden toegeeft zich geïnspireerd te voelen door het sociale mediagebruik van de chief executive, terwijl 46 procent van mening is dat de activiteiten wijzen op een technologische voorsprong.

Uit het onderzoek blijkt dat op dit ogenblik 42 procent van de chief executives actief zijn op sociale mediaplatformen. Over vijf jaar zou dat cijfer volgens de respondenten echter zijn gestegen tot 63 procent. De onderzoekers stelden vast dat het sociale mediagebruik door een chief executive volgens de ondervraagde kaderleden ook een belangrijk aantal externe voordelen heeft. Daarbij wordt opgemerkt dat sociale media een uitstekend kanaal vormen om nieuws en informatie over de onderneming te verspreiden (80 procent) en de reputatie van het bedrijf ondersteunt (78 procent).

De respondenten gaven verder aan dat het sociale mediagebruik van de chief executive aangeeft dat het bedrijf innovatief is (76 procent) en het bedrijf een menselijk gezicht of personaliteit bezorgt (75 procent), maar ook een positieve impact heeft op de bedrijfsresultaten (75 procent), de geloofwaardigheid op de markt verhoogt (69 procent) en nieuwe klanten kan aantrekken (64 procent). In het algemeen wordt een blog bestempeld als het kanaal dat de chief executive de beste mogelijkheid biedt om naar buiten te treden.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s