‘Bedankt omdat u prinsen en prinsessen populair maakt’ Topontmoetingen met onze toekomstige Koning Filip !

 Ook Astrid Bryan behoort samen met Mickey Mouse tot de topontmoetingen 🙂

‘Bedankt omdat u prinsen en prinsessen populair maakt’
Prins Filip heeft maandagnamiddag in het zonnige Los Angeles een ontmoeting gehad met Mickey Mouse. Dat gebeurde ter gelegenheid van de onderscheiding in de Leopoldsorde van de topman van Walt Disney, Bob Iger. Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de regionale ministers van Economie Céline Fremault (Brussel) en Jean-Claude Marcourt (Waals Gewest) poseerden naast de bekende muis.
‘Ik wil u bedanken omdat u de prinsen en prinsessen erg populair maakt’, grapte de prins nadat hij de gedelegeerd bestuurder van Disney had gedecoreerd. ‘We zijn verheugd en vereerd om een deel van de magie van Disney met u te hebben kunnen delen’, antwoordde de baas van de multinational.

Prins Filip is niet het eerste lid van de koninklijke familie dat de Disney-studio’s bezoekt. Voor hem kwam koning Boudewijn al eens een kijkje nemen. Dat was in 1959, toen Walt Disney de bouw van zijn imperium aan het voltooien was.

Economische missie

De prins is sinds zondagavond in Californië, waar hij een economische missie met meer dan 200 bedrijven leidt. Voor het bezoek aan Disney had hij al deelgenomen aan een diner op de residentie van de Belgische consul-generaal in Los Angeles.

Die ontmoeting tussen Belgische officials en potentiële Amerikaanse investeerders bood nog eens de mogelijkheid om de troeven van België aan te kaarten. Het gaat dan onder meer over de geografische ligging, het transportsysteem, investeringssteun of de gastronomie. ‘België heeft alles om u te verleiden’, vatte Reynders samen.

Nadien had de prins ook een ontmoeting met Astrid Bryan en haar broer Laurens.

De 395 Belgische zakenlui, academici en journalisten reizen later deze week door naar San Francisco, waar de klemtoon op informatica ligt met onder meer een bezoek aan computergigant Google.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s