Wordt IBM de nieuwe Google?

Samenvatting:Wat de zoekmachine Google voor het indexeren van informatie op het internet betekende, zou de kersverse intelligente cloud-dienst IBM Watson Engagement Advisor wel eens kunnen betekenen voor het aanbieden van op maat geschreven diensten.

Wordt Watson uw beste werknemer?

IBM zou op korte termijn wel eens belangrijker én slimmer dan Google kunnen worden. Want wat de zoekmachine Google voor het indexeren van informatie op het internet en voor het aanbieden van op maat geschreven advertenties betekende, zou de kersverse intelligente cloud-dienst IBM Watson Engagement Advisor wel eens kunnen betekenen voor het aanbieden van op maat geschreven diensten aan klanten.

Jeopardy!

In 2007 ontwikkelde IBM de supercomputer Watson. Hij verstond een in spreektaal gestelde vraag en gaf er na een zoektocht door een verzameling van encyclopedieën, boeken, tijdschriften en websites ook nog eens razendsnel een juist antwoord op. In 2011 nam Watson deel aan het legendarische Jeopardy!, waarin hij tegen de twee grootste spelers uit de geschiedenis van het programma speelde. Watson speelde ze vlotjes naar huis.

Kunstmatige intelligentie

Met de Watson Engagement Advisor denkt IBM nu een manier gevonden te hebben om haar revolutionaire kunstmatige intelligentietechnologie rendabel te maken. Volgens IBM is de nieuwe intelligente cloud-dienst Watson Engagement Advisor inzetbaar in vrijwel iedere branche: zo kan Watson de medewerkers van een afdeling klantenservice helpen bij het beantwoorden van vragen, en zou het ook mogelijk moeten zijn dat ze ooit zelfs hun werk volledig overnemen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s