Vijf geheimen om je tijd beter te managen

Tijd is het meest waardevolle en schaarse goed ter wereld. Je tijd beter managen is dus een cruciale vereiste voor iemand die ergens wil raken in het leven.

Vijf geheimen voor een effectiever tijdmanagement.

  1. Voeg zaken toe aan je agenda die je gelukkig maken

Je schema staat vol ‘belangrijke’ zaken, maar wat met dingen die je gelukkig maken? Het is belangrijk om jezelf opnieuw op te laden en jezelf gelukkig te houden. Voeg dingen die dat verwezenlijken toe aan je agenda zodat je ze ook effectief doet en je er een gelukkiger en gemotiveerder mens van wordt.

  1. Tijdsperceptie is alles

Je problemen met tijdsmanagement zijn vaak het gevolg van hoe je tijd percipiëert – en niet van echte tijdsbeperkingen. Bepaalde studies geven zelfs aan dat tijd wegschenken aan anderen één van de beste manieren is om jezelf minder beperkt te voelen in de tijd. Een andere studie merkt op dat het adagium ‘tijd is geld’ vele mensen moeite bezorgt om te genieten van vrije tijd.

  1. Optimaliseer de tijd die je hebt

Er bestaat voor alles een perfect tijdstip. Creatieve inzichten zijn iets voor in de vroege ochtend bijvoorbeeld, wanneer je hersenen ongeorganiseerd zijn en openstaan voor onconventionele ideeën. Vecht ook niet tegen je natuur: werk wanneer je het best presteert, of je nu een nachtuil bent of een ochtendmens.

  1. Je bent zoals je je tijd besteedt

Je vormt jezelf via je tijdsbesteding. Tienduizend uur gefocuste oefening maakt van jou een topexpert in eender wat. Zet bovendien af en toe de pc uit want overmatig internetgebruik wijzigt je hersenfuncties. Weet waar je naartoe wil en besteed je tijd in functie daarvan.

  1. Hou je ogen op de bal

Volgens Sir Ray Avera, schrijver van ‘Rebel With A Cause’, plan je best achteruit: reken uit hoeveel dagen je statistisch gezien nog te leven hebt en stel dan een plan op wat je in die tijd nog wil doen. Kijk tegelijkertijd ook achteruit naar wat je al verwezenlijkt hebt om je goed over jezelf en je toekomst te voelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s