Vaticaan corrigeert paus: ‘Atheïsten gaan wél naar de hel’

Over echt belangrijke onderwerpen gesproken! Nu lijkt me de nieuwe paus een zeer aangenaam en down to earth man te zijn en dan dit?

 

‘Atheïsten die een goed leven leiden, zullen door Jezus gered worden en in de hemel opgenomen worden.’ Die opmerkelijke woorden sprak paus Franciscus vorige week tijdens een mis in Rome. Het Vaticaan corrigeert echter: ‘Ongelovigen gaan wel degelijk naar de hel.’

‘We hebben allemaal de plicht om goed te doen’, zei paus Franciscus tijdens de mis. Met het bloed van Christus heeft de Heer ons allemaal gered, niet alleen de katholieken, maar ons allemaal.’ De woorden van paus Franciscus, die gelooft dat ook atheïsten naar de hemel kunnen, maakten heel wat atheïstische organisaties erg enthousiast. ‘Het is goed als mensen minder wantrouwend met elkaar omgaan’, luidt het.

Dat enthousiasme is echter van korte duur, want het Vaticaan heeft de paus al ‘gecorrigeerd’. ‘Mensen die de katholieke leer kennen en God blijven afzweren, kunnen nooit in de hemel worden opgenomen. Zij gaan naar de hel’, aldus het Vaticaan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s