Met IrisPact wordt Bruno Segers echt entrepreneur

Succes Bruno!

Bruno Segers

Bruno Segers, de gewezen ceo van RealDolmen, heeft samen met Luc Buntinx en Isabelle Maenhout het bedrijf ‘IrisPact’ opgericht. De start-up biedt vooral voor mobiele dragers zoals smartphones en tablets een platform voor beveiligde contracten op het internet.

IrisPact wordt een soort van clearinghouse waarbij de privacy van de betrokkenen niet in het gedrang komt. Daarvoor worden twee tokens (internetsleutels) gehanteerd, gecombineerd met een asymmetrisch encryptiemodel. “Het is vooral de bedoeling om internetfraude te kunnen indijken en tegelijk de privacy te waarborgen,” vertelt Bruno Segers. “Dank zij onze versleuteling kunnen makkelijk en snel betrouwbare transacties plaats vinden.”

Het platform zal geherbergd worden in een datacenter dat nog gekozen moet worden. Het businessplan van IrisPact is gebaseerd op een prepaid model waarop een klein percentage van de transactie wordt geïnd.

In Hasselt wordt een proeftuin opgezet. Dat is geen toeval want Limburger Luc Buntinx was ook één van de oprichters van Mobile Vikings. Eerder stond hij samen met Brendon Grunewald aan de wieg van Sinfilo, het publieke wifi hotspotnetwerk dat tien jaar geleden, eind 2003, verkocht werd aan Telenet. Isabelle Maenhout richtte samen met Luc Buntinx in 2005 Navitell op. Beiden hebben samen met Bruno Segers een derde van de aandelen van IrisPact in handen. “In Limburg wordt misschien het traagst gesproken, het zijn de hardste werkers. Erg creatief ook.”, meent Bruno Segers

Om het bedrijf operationeel op de kaart te zetten is Bruno Segers op zoek naar een bijkomende 3 miljoen euro. De belangstelling is alleszins groot, want na het bericht op zijn blog begin mei, kwamen er heel wat aanvragen binnen over mogelijke financieringen. Veel details wil over IrisPact wil Segers nog niet kwijt. Het is de bedoeling dat de start-up in de loop van 2014 echt van de grond komt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s