Maurice Engelen verlaat SonicAngel

 

De wegen van de stichters Bart Becks en Maurice Engelen lopen uit elkaar bij SonicAngel. Maurice Engelen heeft ontslag genomen als gedelegeerd bestuurder en als bestuurder. Dat schrijft Trends vrijdag.

Maurice Engelen bevestigt het bericht dat hij opstapt bij SonicAngel, maar hij wil geen commentaar kwijt. Bronnen binnen SonicAngel bevestigen dat hij het niet langer pikt dat zijn vennoot van het eerste uur alle verantwoordelijkheden naar hem doorschuift, terwijl Becks zo goed als onzichtbaar is en het bedrijf niet aanstuurt zoals afgesproken.

SonicAngel zag het licht in 2009. Bart Becks zou volgens afspraak het bedrijf leiden en Engelen zou het creatieve aspect voor zijn rekening nemen. SonicAngel wilde als promotor en begeleider van beloftevolle muzikanten een alternatief bieden voor de traditionele platenmaatschappijen. Ook fans werden bij de start betrokken via crowdfunding.

Bij SonicAngel is de laatste maanden de ene na de andere medewerker al dan niet vrijwillig opgestapt. Op de payroll staan nog drie medewerkers; ooit waren dat er vijftien. Bart Becks zelf wilde naar eigen zeggen tegen eind 2011 wereldwijd vijftig vaste medewerkers en honderd freelancers in dienst hebben. Ook veelzeggend zijn uitspraken van Becks over kantoren in Singapore en Los Angeles, maar ook in Europa. Die kantoren blijken echter niet te bestaan. Becks geeft dat nu voor het eerst toe. De beoogde omzet blijft uit en van de tientallen artiesten die men wilde bereiken in diverse landen komt niets in huis.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s