Jongeren voorspellen de ondergang van Facebook

Sinds Facebook de kaap van de miljardste gebruiker overschreed, loopt het netwerk van Mark Zuckerberg veel minder vlot dan vroeger. Vooral tieners laten volgens een nieuwe studie van het Pew Research Center en het Berkman Center for Internet & Society Facebook in toenemende mate voor wat het is .

Charlie Warzel publiceert de meest veelzeggende citaten uit de studie op BuzzFeed.

De meest voorkomende redenen waarom Facebook op steeds minder enthousiasme van de tienerbevolking kan rekenen zijn de groeiende aanwezigheid van volwassenen, de onbenulligheid van de meeste statusupdates, de overvloed aan ‘Facebookdrama’ en de stress om de hele tijd je reputatie te moeten managen.

Tieners die andere netwerken zoals Twitter en Instagram gebruiken voelen zich daar veel beter dan op Facebook. Toch deleten de meesten hun Facebookaccount nog niet omdat er voorlopig nog te veel wordt opgecommuniceerd en gesocialized. Tieners beginnen Facebook wel steeds vaker als een last te beschouwen,eerder dan als iets dat hun leven verrijkt:

Een 15-jarige: “Je ziet erg veel drama op Facebook.”

Een 19-jarige: “Ik verkies Twitter en Instagram. Daarop heeft mijn moeder geen accounts.”

Een 18-jarige: “Mensen posten foto’s en dingen op Facebook waarin niemand is geïnteresseerd.”

Een 15-jarige: “Ik heb nu twee Facebookaccounts: één voor mijn familie en één voor mijn vrienden.”

Een 14-jarige: “Ik was twee jaar geleden geobsedeerd door Facebook, maar eenmaal je Twitter en Instagram begint te gebruiken, vergeet je Facebook gewoon.”

Een 17-jarige: “Instagram is veiliger en minder sociaal dan Facebook.”

Een 13-jarige: “Op Facebook kan iedereen zeggen wat ze willen en je berichten sturen. Als dat iets gemeens is, doet dat pijn. Instagram is meer privé en daarom zijn mensen er minder gemeen. Daar gaat het enkel om het posten van leuke foto’s.”

Een 18-jarige: “Op Twitter staat er een limiet op wat je kan zeggen. Op Facebook zeggen zo veel mensen dingen die je gewoonweg niet wil weten.”

Een 16-jarige: “Vrienden hebben me overtuigd om een Twitteraccount te maken want iedereen zegt dat Facebook dood is.”

Een 13-jarige: Snapchat is fantastisch. Het is beter dan Facebook omdat ik de leukste en vernederendste foto’s kan versturen in de wetenschap dat de ontvanger ze slechts tien seconden kan zien!”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s