Patrick Decuyper: “Zulte Waregem verhuist helemaal niet naar Antwerpen”

Op een speciaal ingelegde persconferentie heeft Patrick Decuyper, eigenaar van Zulte Waregem, gesteld dat Essevee gewoon in het Regenboogstadion blijft spelen en er van een verhuis naar Antwerpen helemaal geen sprake is. Decuyper bevestigt wel dat er gesprekken zijn geweest met Bart De Wever, maar louter om de mogelijkheden af te tasten om volgend seizoen met Zulte Waregem Europees op het Kiel te spelen. Uit die gesprekken is de ambitie van De Wever gebleken om in Antwerpen een topclub uit de bouwen, waarvoor de burgemeester momenteel aftast of daar een draagvlak voor is. De supporters van Zulte Waregem kunnen dus opnieuw op de beide oren slapen. 

Verplicht aan fans
“Jammer en triest dat één artikel van zeven lijntjes (gisteren op de website van Voetbalmagazine, nvdr) zo’n oproer kan veroorzaken”, begon Decuyper de persconferentie. “Vooral omdat dat verhaal nooit is bevestigd bij ons. Wij zijn daarin niet eens gehoord.” Waarna Decuyper de geruchtenmolen als zou Zulte Waregem naar Antwerpen verhuizen de kop indrukt. “Ook volgend seizoen zal er in het Regenboogstadion eersteklassevoetbal gespeeld worden. En wel door Zulte Waregem. Dat zijn we aan onze supporters verplicht. Van al die verhalen dat wij onze ziel zouden verkopen, klopt niets.”

Lees ook

Draagvlak?
Wel kwam Decuyper, in zijn zoektocht naar een geschikt stadion om volgend seizoen Champions of Europa League in te spelen, terecht in Antwerpen. “We hebben eerst in Brugge en Gent gepolst, maar stuitten daar op een njet. Zo zijn we terechtgekomen bij de stad Antwerpen, eigenaar van een volwaardig stadion en die instaat voor de veiligheid van zo’n Europese avonden. En kwamen we ook snel uit bij de wens van De Wever om in Antwerpen een topclub, geschoeid op Belgische talenten, uit te bouwen. Een nieuw op te richten club. Een club die in de toekomst spelers als Thorgan Hazard of Junior Malanda kan huisvesten. De Wever polst nu in het Antwerpse bedrijfsleven en bij de andere Antwerpse voetbalclubs of er nu een draagvlak voor zo’n club bestaat. Dat is alles. En neen, met dat laatste verhaal hebben zowel Zulte Waregem als ik niets te maken.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s