Manchester City en New York Yankees richten steenrijk nieuw voetbalteam op

Manchester City en New York Yankees gaan samen een voetbalclub oprichten die vanaf 2015 in de Amerikaanse hoogste voetbalklasse, de MLS, zal aantreden. Dat hebben de Engelse vicekamipoen en de Amerikaanse baseballgrootheid vandaag bevestigd.

 Manchester City, in handen van Sheikh Mansour uit Abu Dhabi, zal de meerderheid van de aandelen hebben. Het team krijgt de naam ‘New York City Football Club’ en zal een voorlopig stadion krijgen in 2015. Het is de bedoeling dat er op latere termijn een nieuwe voetbaltempel in de ‘Big Apple’ zal worden gebouwd. Er zijn al gesprekken aan de gang over de constructie van een gloednieuw stadion in Flushing Meadows, waar ook de US Open tennis wordt gespeeld. De thuisbasis van de club zou zo’n 25.000 zitplaatsen tellen en 340 miljoen dollar kosten.

New York City Football Club zal het 20ste elftal in de Major League Soccer, de hoogste Amerikaanse voetbalklasse, worden. New York krijgt zo zijn eerste jaarlijkste derby’s tegen de New York Red Bulls uit New Jersey. Manchester City en de New York Yankees betalen maar liefst 100 miljoen dollar om de club in de MLS te laten starten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s