“Een fusie tussen Zulte Waregem en Kortrijk”

Gaan ze in de regio Waregem-Kortrijk doen wat ze in Antwerpen al lang hadden moeten doen? In ieder geval zeer terecht wat dhr Decuyper opmerkt! Met zelfs 11 miljoen euro budget kan je niet mee aan de top van het Belgisch-Europees voetbal zo simpel is dat!

Zulte Waregem heeft de titel dus op een haartje gemist. Een uniek seizoen voor de West-Vlamingen en dat beseft ook CEO Patrick Decuyper. Toch wil de club doorgroeien tot een stabiele subtopper, maar daarvoor zijn budgetten nodig.

Zulte Waregem heeft een budget van negen miljoen euro. “Met een betere infrastructuur kunnen we daar 10 of 11 van maken. Maar dat is nog altijd maar een vierde van dat van Club en Anderlecht. Dan is het ook moeilijk om sportief te concurreren”, vertelde Decuyper op Radio 1.

De CEO ziet wel mogelijkheden, maar die liggen gevoelig. “Een fusie tussen ons en Kortrijk. Maar dat ligt gevoelig bij de supporters en is zeker niet voor volgende week. We liggen op tien kilometer van elkaar, zijn allebei stabiel en vissen in dezelfde vijver voor sponsors en jeugd. Dan is het moeilijk om hogerop te concurreren. En dat zeg ik niet als supporter van Zulte Waregem, maar wel als bestuurder, die op de financiën moet letten.”
Meer: http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2013-05-21/een-fusie-tussen-zulte-waregem-en-kortrijk#ixzz2TuhDZtxJ

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s