Richard Branson en Martin Sorell waarschuwen eurosceptici

Eindelijk verstandige mensen voor de EU! Wel hervorming nodig!

Een uitstap uit de Europese Unie zou de Britten meer dan 100 miljard euro per jaar kosten. Vooraanstaande bedrijfsleiders waarschuwen voor een horrorscenario wanneer Groot-Brittannië de EU zou verlaten.

De Britse premier David Cameron

In een brief aan de Britse krant The Independent waarschuwen bedrijfsleiders van grote firma’s als Shell, British Telecom en Deloitte eurosceptici voor een uitstap uit de Europese Unie.De brief is ook ondertekend door Richard Branson en Martin Sorell.

‘Het economisch belang om in de EU te blijven, is verpletterend. Wie ervoor pleit dat Groot-Brittannië Europa de rug moet toekeren, stelt politieke belangen boven economische.’

Grondige hervormingen

De bedrijfsleiders rekenden uit dat een uitstap uit de Europese Unie de Britten jaarlijks meer dan 100 miljard euro zou kosten. Ze zijn het eens met de kritiek dat de EU toe is aan grondige hervormingen.

Tegengewicht

Groot-Brittannië zou er volgens hen wel bij varen als de Europese Unie zich ontwikkelt tot één markt op het vlak van energie, transport, telecommunicatie en technologie. Ze vragen aan premier David Cameron dat hij daarvoor inspanningen zou doen.

De bedrijfsleiders willen een tegengewicht vormen voor de groeiende druk op Cameron na verkiezingswinst van de eurosceptische partij UKIP.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s