Contactloos betalen begint op Schiphol

Veel gaat binnenkort contactloos en mobile zijn!

Winkels op Schiphol zijn de eerste plaatsen in Nederland waar consumenten contactloos kunnen betalen. Daarvoor is een speciale mobiele telefoon of bankpasje met NFC-chip nodig.

Vanaf volgende week dinsdag is betalen via NFC (Near Field Communication) mogelijk in de boek- en tijdschriftenkiosken van AKO en in de See Buy Fly-winkels op Schiphol. Dat meldt de nieuwssite Emerce.

De nieuwe betaalmethode zal de komende maanden geleidelijk in het hele land worden geïntroduceerd. Drie grote banken – ABN Amro, ING en Rabobank – hebben daarvoor in samenwerking met Mastercard en KPN in februari al het project Mobiel Betalen Nederland (MBN)aangekondigd. Andere banken zullen zich eind 2013 of in 2014 aansluiten, verwachten de initiatiefnemers.

Een testgroep van 1000 consumenten in Leiden zal als eerste in staat zijn betalingen van maximaal 25 euro per transactie te doen met een mobieltje of bankpas. De deelnemers krijgen een speciaal toestel met NFC-chip van KPN. Voor bedragen boven 25 euro is een pincode verplicht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s