Opnieuw topper weg bij Telenet

Zes weken na het vertrek van Duco Sickinghe als CEO van Telenet verlaat Jan Vorstermans het kabelbedrijf. De man was 10 jaar lang verantwoordelijk voor het netwerk en was de laatste drie jaar operationeel directeur. Meerderheidsaandeelhouder Liberty Global gebruikt zijn vertrek om zijn greep op Telenet te versterken.

Jan Vorstermans, COO van Telenet, verlaat het bedrijf

Jan Vorstermans, COO van Telenet, verlaat het bedrijf

 

Vorstermans gaf volgens het persbericht ‘zelf aan na tien jaar een nieuwe weg in te willen slaan’. De man wil via een eigen bedrijf jonge ondernemers begeleiden in hun opstartfase. Vorstermans startte in februari 2003 als Senior Vice President Technology, Engineering and Network Operations. Op 10 oktober 2010 werd hij Chief Operating Officer van de Telenet Group.

‘Ik heb de afgelopen tien jaar zeer graag bij Telenet gewerkt. Ik heb het bedrijf mee zien groeien en ben trots op wat we de afgelopen jaren hebben verwezenlijkt voor onze klanten. Ik wil al mijn collega’s bij Telenet bedanken voor de afgelopen tien jaar. Ik kijk er nu naar uit om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan door te geven aan jonge ondernemers.’

‘Ik kijk er nu naar uit om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan door te geven aan jonge ondernemers.’
Jan Vorstermans

 

Volgens CEO John Porter zal ‘zijn keuze om via een eigen bedrijf jonge ondernemers te begeleiden in hun opstartfase ongetwijfeld goed onthaald worden’. Vorstermans verlaat het bedrijf op 31 juli.

Voor Liberty Global, meerderheidsaandeelhouder van Telenet, is zijn vertrek het signaal om opnieuw een eigen mannetje in het directiecomité te plaatsen. Eerder vervingen de Amerikanen Duco Sickinghe door John Porter. De verantwoordelijkheden van Vorstermans worden ontdubbeld. Aan het hoofd van de IT-afdeling komt Veenod Kurup. De Maleisische Amerikaan is een specialist in de kabelindustrie en komt van Gandeeva, een technologieconsultant die ook voor Liberty Global werkte.

Geert Van Hove, momenteel Chief Information Officer bij Telenet, maakt promotie en wordt Vice President Business Transformation bij Liberty Global. Telenet zoekt nog naar de invulling van de positie van Chief Technology Officer (CTO). Veenod Kurup en de nieuw aan te stellen CTO zullen deel uitmaken van het Executive Team van Telenet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s