De TF-X: de eerste echte vliegende auto komt er aan!

Hier droom ik al jaren van! Laat maar komen!

 

Het tijdperk van de vliegende auto breekt weldra aan. Het bedrijf Terrafugia kondigde deze week aan dat deTransition in 2015 op de markt komt. Nog interessanter is echter dat het bedrijf ook bezig is met de ontwikkeling van de TF-X, een soort vliegende auto waar we allemaal al van dromen sinds we voor het eerst een aflevering van ‘The Jetsons’ zagen.

Brian Merchant rapporteert voor Motherboard:

De Transition is een overgangsmodel dat meer op een onhandige privéjet lijkt dan op een vliegende auto (en 228.000 euro kost). De TF-X is echter een toestel dat verticaal kan opstijgen via rotorpropellers, kan vliegen als een privéjet dankzij uitklapbare vleugels en ook gewoon kan rijden als een normale auto.

Volgens Merchant zal de TF-X een enorme sprong vooruit betekenen voor deze jonge industrie. In theorie zou de TF-X met vier mensen verticaal kunnen opstijgen vanop een parkeerplaats en 800 kilometer kunnen vliegen. Alsof dat nog niet mooi genoeg klinkt, beloven de makers ook dat het slechts vijf uur zou duren om het toestel te leren besturen (hoewel een pilootbrevet toch nodig zal zijn).

Het is voorlopig nog moeilijk om te voorspellen wat de impact van een échte vliegende auto zal zijn op onze maatschappij. Twee dingen zijn echter wel al zeker: de rijksten onder ons zullen er graag het geld voor neertellen en regulerende instanties zullen zich de haren uit het hoofd trekken in hun poging om hem toch aan allerlei regels te kunnen onderwerpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s