Vijf redenen waarom Cercle de beker wint

Als Limburger zijnde zou ik toch rekening houden met onderstaande feiten!

 

Genk is torenhoog favoriet voor de bekerfinale tegen Cercle Brugge. Maar je mag het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is. Want…

1. Lorenzo Staelens

Sinds trainer Lorenzo Staelens overnam van Foeke Booy verloor de vereniging nog niet. Het won Play-Off 3 tegen Beerschot, en won de eerste wedstrijd in de eindronde tegen Moeskroen-Peruwelz overtuigend met 0-3.

2. De bekerervaring

De spelers van Cercle speelden al veel meer bekerfinales dan die van Genk. Hans Cornelis (30) speelde liefst vijf finales, hij won er drie met Club Brugge en Racing Genk. Frederic Boi, Bram Verbist, Bernt Evens, en Lukas Van Eenoo verloren drie jaar geleden met Cercle de finale tegen AA Gent. Stef Wils en Tim Smolders stonden toen in het winnende kamp. Ook jongens als Vidarsson en Evens kennen het klappen van de zweep. Van de Genkse ploeg die in 2009 de beker won, blijven nu enkel Anele en bankzitter Barda over. Jelle Vossen speelde toen wel… maar bij verliezer Cercle.

3. De revanche van Verbist

Doelman Bram Verbist zal de herinnering willen uitwissen aan de bekerfinale tussen Germinal Beerschot en Club Brugge in 2005. Hij was toen doublure voor de Antwerpse nummer 1 Luciano, die zich echter blesseerde in de wedstrijd voor de finale. Verbist bereidde zich voor om de wedstrijd te keepen, maar vijf minuten voor aanvang kreeg hij te horen dat Luciano toch zou spelen, met gebroken ribben en een inspuiting. Germinal Beerschot won met 2-1, maar voor Verbist zal die overwinning bitter gesmaakt hebben. Het moment om te tonen dat coach Marc Brys toen ongelijk had, is aangebroken.

4. Uchebo is niet te stoppen

De sterke Nigeriaanse spits is moeilijk te stoppen als hij zijn dagje heeft. In de heenwedstrijd van de halve finale tegen KV Kortrijk scoorde hij twee keer, en dwong zo het 2-2 gelijkspel af dat Cercle naar de finale bracht.

5. De vrouwen

Na de wedstrijd voorziet Cercle een afzondering met het oog op de strijd voor het behoud. De spelers overnachten in het Apollo Hotel in Brugge, mét de vrouwen. Dat vooruitzicht moet hen wel op scherp zetten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s