Mannen keuren naakte vrouwen in Deens tv-programma; hier mag je vooral “NIET” naar kijken! (video)

Nieuw en wat moeten wij ervan vinden? Je kan altijd zelf kiezen, je bent niet verplicht om te kijken denk ik dan!


Een Deens tv-programma wekt een storm van kritiek op, en wordt nu al ‘het meest sekstische programma ooit’ genoemd. En niet onverwacht, gezien het opzet: vrouwen kleden zich uit voor twee mannen, die kritiek geven op het lichaam van de dame in kwestie.

De vrouwen wandelen binnen in een badjas, tot ze voor twee mannen op een zetel staan. Verder is de set akelig leeg, op een onflatterend licht na. Dan verwijdert elk model de badjas, terwijl gastheer en bedenker van het programma Thomas Blachman en zijn gast hun oordeel vellen. En kies zijn de heren niet echt, zo riepen ze al eens ‘Hoe werkt dat p***je?’ en ‘Erg geanimeerde tepels’.

Blachman, die ook figureert als jurylid in de Deense versie van X-Factor, verdedigde zijn idee vandaag. Hij meent dat hij eigenlijk vrouwen een plezier doet, ‘want het vrouwelijke lichaam dorst naar de woorden van een man’. Hij meent ook dat zijn show (met de bescheiden titel: ‘Blachman’) het werk van een genie is en een hoger doel heeft: ‘het bespreken van de esthetiek van een vrouwelijk lichaam zonder het gesprek pornografisch of politiek incorrect te laten worden’.

Furieuze kritiek

Critici reageren verontwaardigd op die uitleg, en verwijzen naar het incident waarbij hij liet noteren: ‘Ik ben altijd een kontenman geweest’. Bloggers hebben een campagne gestart om het programma uit de ether te krijgen

Blachman, die zich tijdens de controverse heeft teruggetrokken in zijn huis in New York, reageert onbewogen: ‘Ondankbaarheid is het enige dat de weinige overgebleven Deense genieën klein kan krijgen. Vergeet niet: ik geef jullie iets dat je nooit eerder zag. Bijt de hand die je voedt niet.

Zender blijft onbewogen

Het programma wordt uitgezonden op de publieke omroep DR2, en producer Sofia Fromberg verdedigt het project: ‘Dit programma blijft bestaan, critici moeten niet beslissen wat goed is voor mannen en vrouwen. We hebben nu een programma dat onthult wat mannen echt denken over het vrouwelijke lichaam. Eerlijk gezegd, wat is daar mis mee?’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s