Flamboyante Máxima haalt wereldpers met stijlgevoel

Toch opvallend dat een Nederlandse koningin koos voor de Belgische ontwerper Natan. Knap!

Niet alleen in Nederland verwelkomen ze Máxima met open armen, ook de rest van de wereld prijst de nieuwe koningin van Oranje en haar stijlgevoel de hemel in.

De Amerikaanse krant ‘Los Angeles Times’ pakt uit met de volgende kop: ‘De Nederlanders hebben een nieuwe modekoningin: Máxima’. De wereld zal volgens hen vanaf nu rekening moeten houden met dit 41-jarige mode-icoon. Ze kreeg ook extra punten voor de outfits van haar drie dochtertjes. De frisse, gele jurkjes en de bijhorende, gebloemde haarbandjes beschreven zij als ‘very Jackie O en Michelle O’.

In de Amerikaanse ‘Huffington Post’ wordt haar lichtroze jurk van de Belgische ontwerper Natan beschouwd als een typisch voorbeeld van haar flamboyante, maar elegante stijl. De Britse krant ‘The Telegraph’ looft haar dan weer voor haar eenvoudige charme en haar mooie glimlach.

Volgens de BBC spreekt de nieuwe Nederlandse koningin de taal van mode en gebruikte ze haar kleding als een krachtige vorm van expressie. Ze staat nu al wereldwijd bekend om haar vurige stijl en vooral de manier waarop ze elegante jurken met opvallende kleuren combineert kan op veel bijval rekenen.

Volgens Han van Bree, een historicus die zich specialiseert in het Nederlandse koningshuis, dragen haar Latijns-Amerikaanse roots bij tot haar aantrekkelijkheid: ‘Ze is exotisch, ze heeft passie en vuur en ze is niet zo koel en afstandelijk als Beatrix. Daarom houden we van haar: mensen kunnen haar authenticiteit voelen.’

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s