Fly me to the moon: Bransons Virgin Galactic maakte eerste autonome ruimtereis

Een ruimteschip van Richard Bransons Virgin Galactic heeft een eerste individuele testvlucht gemaakt in de atmosfeer. Branson wil met zijn bedrijf nog dit jaar commerciële ruimtevluchten starten.

Op een video is te zien hoe twee testpiloten in SpaceShipTwo zich boven de Mojavewoestijn ten noorden van Los Angeles losmaken van het moederschip, de motors ontsteken en 16 seconden lang autonoom door de ruimte razen alvorens veilig te landen. Tijdens de korte vlucht werd de geluidsbarrière doorbroken en een snelheid van Mach 1.2 bereikt.

Tot nog toe had SpaceShipTwo enkel niet gemotoriseerde testvluchten gemaakt. Virgin Galactic plant nog verschillende van deze testvluchten vooraleer eind dit jaar een eerste volledig bemande ruimtevlucht staat gepland. Naast de piloten plannen Branson en zijn kinderen de eerste passagiers te zijn.

Al meer dan 500 ruimtetoeristen hebben zich ondertussen voor zo’n vlucht gemeld. Ze hebben 200.000 dollar over voor een reis die hen zo’n 100 kilometer in de ruimte moet brengen, waar ze gewichtloosheid zullen ervaren terwijl ze de Aarde bewonderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s