Directeur van meest succesvolleschool ter wereld komt naar België

Gratis presentatie van Dr. Ashley Deans, pionier van het stressvrije scholen programma, over hoe zijn onderwijssysteem ook in België kan gebruikt worden.(17-29 mei te Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge, Hasselt en Leuven). 

Het moet je als schooldirecteur maar overkomen om de kinderen van je school vier keer de wereldkampioen-schappen in “creative problem solving” te zien winnen, Oprah Winfrey op bezoek te krijgen om een documentaire te maken over je school, en aan de basis te liggen van een nieuw systeem van onderwijs dat wereldwijd een revolutie aan het creëren is.

Het stressvrijescholen onderwijssysteem dat in Dr. Ashley Deans’ school werd ontwikkeld wordt intussen al gebruikt in meer dan 700 scholen rond de wereld. En dit is nog maar het begin. In de V.S. alleen al staan er meer dan 1000 scholen op de wachtlijst om het in te voeren, de regering van Engeland ondersteunt het, de regering van Mexico is bezig met de invoering ervan in 250 scholen, en de regering van Brazilië heeft beslist om het een standaarddeel van het hele schoolsysteem te maken, voor 30 miljoen kinderen in 38.000 publieke scholen.

Ook bedrijven zoals Microsoft en vele beroemdheden ondersteunen intussen Dr. Deans’ onderwijssysteem, waaronder David Lynch, Paul McCartney, Katy Perry, Clint Eastwood, George Lucas, Jerry Seinfeld, en Dr. Oz.

Dr. Deans’ geheim? Een eenvoudige techniek om het volledig potentieel van de schoolkinderen te ontwikkelen: de Transcendente Meditatie (TM) techniek. Deze techniek wordt nogal eens verward met andere vormen van meditatie, maar staat er eigenlijk helemaal los van. Het is een niet-religieuze, volledig natuurlijke en moeiteloze techniek om de geest in een unieke bewustzijnstoestand te brengen.

Deze toestand gaat samen met een uitzonderlijk diepe innerlijke rust, waardoor de diepste stress, zelfs traumatische stress kan verwijderd worden, en de symptomen van stress in de school – faalangst, depressies, pesten, geweld, verslavingen – beginnen te verdwijnen. Bovendien blijkt de ervaring van deze bewustzijnstoestand bijzondere effecten te hebben op de ontwikkeling van het volledig hersenpotentieel van kinderen, waardoor ondermeer  concentratie, leervermogen en intelligentie stijgen en ADHD symptomen verminderen

Dit heeft bijzondere effecten op de persoonlijke, emotionele en intellectuele ontwikkeling van het kind, vooral als het een integraal deel van het schoolcurriculum wordt. Dr. Deans zal tijdens zijn presentatie meer uitleg geven over hoe deze techniek juist werkt, waarom ze eenvoudig te leren is en zeer aangenaam is om te beoefenen, ook voor kinderen, en waarom het zo krachtig is dat twee keer 10 tot 15 minuten per dag beoefening voldoende is om de effecten te creëren.  Dr. Deans’ zal ook meer praktisch bespreken hoe het stressvrije scholen programma ook in Belgische scholen kan ingevoerd worden, mogelijk zelfs volledig kosteloos, dankzij sponsoring via de David Lynch Foundation.

“The kids love it—kids in the West Bank love it, kids in Brazil love it….

I think this [TM in schools] is what people need. They don’t need high minded talk, they need results.”

Paul McCartney

Reservatie via:  stress vrije scholen presentatie

Advertenties

Een gedachte over “Directeur van meest succesvolleschool ter wereld komt naar België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s