5 vaak voorkomende misvattingen over succes

  1. Succes is een pad dat je kan volgen

Er bestaat geen standaardpad dat naar succes leidt. Integendeel: de weg naar de top moet je zelf aanleggen en dat kost bloed, zweet en tranen.

  1. Je moet het helemaal alleen doen

Niemand zal je hand vasthouden, maar je kan het jezelf wel gemakkelijker maken door te vertrouwen op intelligente, gemotiveerde vrienden die elk ideeën en perspectieven hebben die verschillen van de jouwe. Wees niet bang om vragen te stellen of om iemands mening te vragen.

  1. Fouten zijn niet toegestaan

De perfectie bestaat niet en je bereidt jezelf dan ook best nu al voor op fouten die je tijdens je carrière zal maken. Aanvaard dat je fouten zal maken, maar leer uit die fouten en laat je niet ontmoedigen.

  1. Je mag niet rusten tot je je doel hebt bereikt

Ambitie en volharding zijn uiterst belangrijk voor je succeskansen op de lange termijn. Als geluk één van je doelstellingen is, dien je echter af en toe een pauze in te lassen. Gebruik zulke pauzes om je batterijen op te laden, maar ook om te reflecteren over je strategieën en de vooruitgang die je al hebt gemaakt.

  1. Als je succesvol bent, mag je lui zijn

Succes voelt fantastisch aan, maar denk niet dat het gemakkelijk wordt eenmaal je het bereikt. Als je van plan bent om op je lauweren te rusten wanneer je je dromen waarmaakt, zal je immers snel gaan vervelen. Besef dat alles en iedereen altijd blijft veranderen, inclusief je dromen en doelstellingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s