Zuckerberg verdiende 1,8 miljard euro met aandelenopties

Zuckerberg is naar eigen zeggen niet meer van plan om aandelen te verkopen.

Mark Zuckerberg blijkt nog rijker dan gedacht. De Amerikaan streek vorig jaar 2,3 miljard dollar (ongeveer 1,8 miljard euro) op door zestig miljoen aandelenopties uit te oefenen, vlak voor Facebook naar de beurs trok. De belastingaanslag van 1,1 miljard dollar betaalde hij met de verkoop van 30 miljoen Facebook-aandelen, aan 38 dollar per stuk. Na de introductie op de beurs zou het aandeel nooit meer zo’n hoog peil halen.

Tegenwoordig is zo’n  aandeel slechts 26,85 dollar meer waard. Een verlies op papier van zeven miljard dollar voor Zuckerberg, gezien de ruim 609 miljoen aandelen die hij op 31 maart nog in bezit had. Geen nood echter: in totaal zijn ze nog steeds 12,5 miljard euro waard. De omvang van de cijfers zijn nu duidelijk geworden omdat Zuckerberg de officiële papieren moest indienen.

Zuckerberg geniet intussen van een deugddoende vakantie op Kauai, een eiland uit de Hawaï-archipel. Samen met zijn echtgenote Priscilla Chan -een dokter die aan de universiteit van Harvard studeerde- houdt hij het opvallend bescheiden. Gisteren zaten ze nog met vrienden aan de picknicktafel en droeg hij zelfs zijn fameuze sandalen, die in de film ‘The Social Network’ geparodieerd werden.

“We genieten van de simpele dingen des levens”, zei Priscilla daar in het verleden over. In januari maakte Zuckerberg echter een uitzondering op de regel door verschillende luxeappartamenten in Honolulu te kopen.

Lees ook

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s