Interview: Van den Brom: “Ik heb een zware fout gemaakt”

Knap John om toe te geven!  Groots!

John van den Brom was verrast door de commentaar die volgde op zijn kritiek op de scheidsrechter na Zulte Waregem-Anderlecht. De coach van Anderlecht sloeg vrijdag publiekelijk mea culpa: “Ik heb veel geleerd deze week.”

Van den Brom uitte zware kritiek op scheidsrechter Boucaut en dat werd deze week onder het vergrootglas gelegd door vriend en vijand. “Ik heb veel over me heen gehad de laatste week uit heel het land”, stak Van den Brom spontaan van wal. “Ik heb gereageerd vanuit mijn emotie op dat moment. In mijn reactie gebruikte ik het woord ‘verneukt’, maar dat is in Nederland een algemeen gebruikt woord dat zoveel zegt als ‘verpest’. Ik had dit niet verwacht, anders had ik wel twee keer nagedacht voor ik het had gedaan.”

“Ik ben ook terechtgewezen door de clubleiding. Maar zo ben ik nu eenmaal. Dit was Van den Brom als trainer en als mens. Ik heb een lastige week gehad. Als ik het tevoren had geweten, zou ik het absoluut niet gezegd hebben. Ik zeg vaak tegen mijn spelers dat ze dingen moeten relativeren, maar daar heb ik mezelf ook niet aan gehouden. Ik heb een zware fout gemaakt. Ik ben nog een relatief jonge coach en ik moet zeggen dat ik deze week heel veel geleerd heb. Zeker over hoe ik het niet moet doen.”

“Ik heb de druk bij de spelers weggenomen,
nu verwacht ik een reactie van hen”

De KBVB stelde zelfs een onderzoek in naar zijn uitspraken. “Dat had ik me helemaal nooit kunnen voorstellen. Het is een leermoment geweest. Ik moet mijn emotie onder controle leren houden en altijd rustig blijven, zeker als coach van een grote club als Anderlecht. Ik wil daar wel aan toevoegen dat ik nog altijd wil zeggen wat ik gezien heb tijdens een match. Anders heeft het geen zin meer dat ik met jullie, de pers, praat. Maar ik moet soms wat beter nadenken.”

En Van den Brom had ook een boodschap voor zijn spelers. “Kijk, ik heb deze week alle zonden van Israël op mij genomen. Zij zijn uit de storm gebleven, maar nu verwacht ik wel een reactie van hen. Ik heb de druk bij hen weggenomen, nu is het aan hen om te reageren.”

Meer: http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2013-04-27/van-den-brom-ik-heb-een-zware-fout-gemaakt#ixzz2Re7cajM1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s