Zoek naar triggers! 5 tips voor het binden van mensen aan je community

Eline de HaanEline de Haan van Hutspot

community management“We hebben een online community, maar het wordt steeds stiller!” Na verloop van tijd kan het gebeuren dat de activiteit in de community vermindert, of zelfs helemaal uitdooft. Hoe zorg je dat leden steeds weer terug komen? Wat zijn de triggers waardoor mensen zich structureel aan de community verbinden? In dit artikel vijf tips geïllustreerd met praktijkvoorbeelden van succesvolle communities.

Tip 1: Breng (structureel) leven in de brouwerij

Neem het heft in eigen hand. Plaats geregeld een stelling rondom actualiteiten, vraag de community om input over een bepaald onderwerp of blaas een doodgebloed gesprek nieuw leven in.

De community Onderling.nl van FBTO doet dit goed. Het concept is simpel maar doordacht. FBTO betrekt klanten voor het verbeteren van de dienstverlening. FBTO plaatst stellingen en echte klantcases en vraagt klanten om hun mening. Bij de casus ‘hond eet bril van baas op’, krijgt de klant de vraag: zou jij uitkeren of niet? Zo kunnen ze even in de stoel van FBTO zitten. Het leuke is dat FBTO bij een bepaald aantal positieve stemmen voor het uitkeren, dit ook echt doet.

ondeling.nl

De kracht van Onderling.nl is dat er geregeld een nieuwe casus of stelling verschijnt. Zo ontstaat er een bepaald verwachtingspatroon bij klanten. Het maakt ze nieuwsgierig naar de volgende casus en nieuwsgierig naar wat de uitkomst van de vorige casus is. Door steeds slechts een aantal dagen voor een casus te nemen, weet de klant dat het gesprek tijdelijk is en dat er snel weer een nieuwe interessante discussie gaat plaatsvinden.

Lees de overige 4 tips via: Frankwatching; binden van mensen aan de community

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s