Tip voor Caféhouders: Zo kan alcohol minder kwaad

Zet gewoon fitnesstoestellen in het café en drinken maar!

 

Een goede work-out doet niet alleen wonderen voor je lijn, maar helpt ook de hersenschade die alcohol veroorzaakt te beperken. Dat blijkt uit een recent onderzoek aan de universiteit van Californië.

De wetenschappers maakten MRI scans van zestig proefpersonen. Alle deelnemers moesten ook vertellen over hun alcohol- en sportgewoontes. Aan de hand van de scans en hun verhalen konden de vorsers het verband tussen lichaamsbeweging en neurologische schade, veroorzaakt door alcohol, verder onderzoeken. Daaruit blijkt dat hoe meer je sport, hoe minder schadelijk de effecten van alcohol zijn.

‘Het brein van mensen die niet vaak sporten, maar wel vaak drinken is niet in topvorm. Bij mensen die even graag een glaasje drinken en meer aan lichaamsbeweging doen, heeft alcohol niet zo’n negatieve impact op conditie van de hersenen’, aldus onderzoekster Susan Tapert in The Daily Mail. ‘Deze onderzoeksresultaten suggereren dat mensen met alcoholgerelateerde problemen zoals geheugenverlies sneller de oude zullen worden dankzij sport.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s