Denk als een journalist, filmster en dichter om je creativiteit te stimuleren

Flanders DC, de overheidsorganisatie die innovatie stimuleert, nodigt ons met de actie eenideeperdag uit om een maand lang elke dag een idee uit te broeden. Deze 3 tips maken het leven van wie aan de actie meedoet, een stuk makkelijker.

 

 

 

1 Denk als een journalist: stel je vooroordelen in vraag. Soms verhinderen je eigen vooroordelen dat je een nieuw idee bedenkt en heb je dat niet eens door. We zijn ons immers zelden van onze vooroordelen bewust. Zo dacht IBM dat er eigenlijk geen markt was voor pc’s. Stel die voordelen in vraag door je sceptisch op te stellen, veel vragen te stellen (wie, wat, hoe, waarom?) en zaken die iedereen voor waar aanneemt toch in vraag te stellen.

2 Wees opmerkzaam als een filmster: let op de details. Wanneer je voor de duizendste keer door dezelfde straat of winkel loopt, beeld je dan in dat je aan het acteren bent in een Hollywood-film en dat er in je omgeving sleutels verborgen zijn die tot nieuwe inzichten leiden. Het is onvoorstelbaar hoeveel nieuwe zaken je zult opmerken in plaatsen die je eigenlijk kent als je broekzak.
3 Wees creatief zoals een dichter: zoek naar associaties. Dichters hebben er een handje van weg om twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben toch met elkaar in verband te brengen zodat er nieuwe betekenissen ontstaan. Zo ontstaan ook nieuwe businessideeën: wie had dertig jaar geleden kunnen denken dat ons cameratoestel ingebouwd zou zijn in mobiele telefoons?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s