CRM wordt een app

De markt voor CRM-toepassingen ondergaat de komende jaren een fundamentele verandering: meer cloud, en vooral: meer mobiel.

Mobiele apps voor CRM (customer relationship management) of het beheer van klantenrelaties hebben gouden jaren voor zich, voorstelt onderzoeksbureau Gartner. En de belangrijkste drijfveer is dus dat CRM verhuist van traditionele software (voor pc’s) naar apps.

De markt voor CRM apps zal volgens Gartner volgend jaar met 500 procent groeien. Zijn er vandaag 200 CRM-apps in de appstores, dan zullen dat er volgend jaar 1.200 moeten zijn, elk met hun eigen focus. De groei gaat hand in hand met een afname in traditionele toepassingen voor CRM voor pc’s.

SaaS

In 2012 werd 39 procent van de CRM-oplossingen via SaaS aangeboden. En ook die markt gaat verder groeien, tot 42 procent eind 2013. In 2016 zal CRM zal de 50 procent worden bereikt. De voorspelde groei is vrij groot, ook voor Saas, mede omdat CRM de voorbije jaren al een van de voorlopers was in SaaS.

Op 12 mei organiseert men een seminarie over Het Nieuwe Werken in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: http://www.businessmeetsit.be/events/146387/seminar-het-nieuwe-werken-14-5-2013-/

 

2 gedachtes over “CRM wordt een app

  1. Dag Christian,

    Die kant gaat het denk ik zeker op, alhoewel het de vraag is of dit direct een app is die lokaal op een apparaat staat. De eerste stap die we nu gaan maken (denk ik) is echter het CRM in de cloud. Er zijn al diverse Cloud CRM voorzieningen en deze gaan alleen nog maar toenemen (zie bv http://www.cloudplaats.com/klantbeheer-crm/ ) . Met de combinatie van het het verdwijnen van PC’s en het toenemen van Apps op bv IOS en Android komen hier kleine apps die toegang geven tot deze (online) cloud CRM. Dit geeft de voordelen van online en centraal met de makkelijke toegang vanaf elk device.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s