Licentieweigering Beerschot en zijn gevolgen: naar JPL met 17 teams?

Licentieweigering Beerschot en zijn gevolgen: naar JPL met 17 teams?

De licentieweigering van Beerschot heeft mogelijk verregaande gevolgen. Zo bestaat de Jupiler Pro League in het seizoen 2013-2014 mogelijk uit zeventien clubs.

De eindronde begint om 5 mei, wanneer er mogelijk nog geen zekerheid is over het lot van Beerschot. Verschillende scenario’s zijn mogelijk, tot een eerste klasse met zeventien clubs toe, weet Het Nieuwsblad.

Stel u voor dat Beerschot Play Off 3 wint en op 5 mei aan de eindronde met de drie tweedeklassers begint. In dat geval krijgen Vanoppen en co mogelijk tijdens de eindronde te horen dat ze definitief geen licentie krijgen voor eerste klasse en daardoor een reeks moeten zakken. Op dat ogenblik kan Cercle Brugge zich benadeeld voelen en kan het via de voetbalbond of de rechtbank zijn plaats in eerste klasse afdwingen. In het uiterste geval bevat eerste klasse volgend seizoen dan zeventien clubs: de huidige zestien min Beerschot plus de winnaar van de eindronde plus kampioen Oostende.

ONDER VOORBEHOUD

“Het is een scenario dat niemand wil, maar het is wel mogelijk”, geeft Jean-Pierre Van Droogenbroeck, secretaris van de liga van de tweedeklassers, toe. Andere partijen nemen alvast hun voorzorgen. Cercle Brugge, dat in principe nog niet uitgeteld is in Play Off 3, overweegt alvast om zijn resterende wedstrijden onder voorbehoud af te werken. De Pro League spoorde de licentiecommissie dan weer aan om voor 5 mei een definitieve beslissing te nemen rond het lot Beerschot.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s