Heineken plaatst Nederlander aan hoofd Alken-Maes

De Nederlander Erik van de Ven (46) wordt vanaf 1 mei de nieuwe baas van Alken-Maes. Hij volgt er als managing director Pascal Gilet op, die doorstroomt naar de top van Heineken, en verantwoordelijk wordt voor West-Europa.

Erik_van_de_Ven.1

Erik van de Ven is geboren in Berkel-Enschot, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hij werkt al sinds 2000 in diverse functies voor de Nederlandse brouwerijgroep Heineken, dat Alken-Maes in 2008 inlijfde. Tot nog toe is van de Ven verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van wereldwijde salesprogramma’s voor de groep.
Als nieuwe baas van Alken-Maes wordt het zijn taak om de succesvolle ommekeer bij Belgische bedrijfstak voort te zetten. “Ik zie het als een grote uitdaging om in België, hét bierland bij uitstek, de rol van Alken-Maes als uitdager te blijven waarmaken,” zegt hij.

Van de Ven neemt zijn intrek in het nieuwe hoofdgebouw van Alken-Maes in Mechelen. Maar hij zal ook regelmatig in Alken vertoeven, in de grootste brouwerij van de groep Alken-Maes. “Het is mijn ambitie om samen met de collega’s in Alken het goede werk dat vandaag in het hart van Limburg gebeurt, voort te zetten,” maakt hij de Limburgers het hof. Alken-Maes beschikt daarnaast nog over brouwerijen in Kobbegem en Opwijk, en distributiecentra in Wellen, Grimbergen en Middelkerke. De groep haalt een omzet van 200 miljoen euro met 500 medewerkers.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s