Je iPhone en iPad spreken gewoon Vlaams

Je iPhone en iPad spreken gewoon Vlaams
 Van een e-mail over een webpagina tot een heel digitaal boek: je iPhone of iPad leest het met plezier aan je voor, gewoon in het Vlaams. Als je eenmaal weet waar deze functie verstopt zit tenminste.

 

Om de voorleesfunctie van je iApparaat te activeren ga je via Instellingen,Algemeen naar het onderdeel Toegankelijkheid. Druk daar op Spreek selectie uiten zet het schakelaartje om. Met de schuifbalk kan je het spreektempo desgewenst nog wat aanpassen.

Wil je een bepaald stuk tekst laten voorlezen, dan moet je die passage eerst selecteren. Even dubbeltappen dus en je selectie verfijnen via de blauwe bolletjes. Naast de vertrouwde opties KnipKopieer en Plak verschijnt dan ook de nieuwe mogelijkheid Spreek uit.

De voorleesfunctie zit zowel in iOS 5 als in iOS 6, maar Apples jongste besturingssysteem biedt enkele extra’s. Zo is er een mogelijkheid om woorden te markeren zodra ze worden uitgesproken, en heb je bovendien de keuze uit verschillende dialecten. In onze taal ben je beperkt tot Nederlands en ‘Belgisch’ (Vlaams dus), maar voor Engelse teksten heb je bijvoorbeeld de keuze uit Amerikaans, Australisch, Brits, Iers en Afrikaans.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s