In welke mate is ons succes afhankelijk van de mensen rondom ons?

 

Franck Fife

De mensen waar we ons mee omringen hebben een grote invloed op onze prestaties en op het succes van onze ondernemingen, schrijft Dr. Adam M. Grant in zijn nieuw boek ‘Give and Take’. Hij geeft daarin een aantal voorbeelden:

  • Studies omtrent de prestaties van chirurgen tonen aan dat enkel operaties in het ‘thuishospitaal’, waar ze de verpleegsters en andere dokters kennen, hen een betere expertise oplevert als chirurg. Die expertise blijft bovendien beperkt tot dat hospitaal en valt slechts mondjesmaat over te hevelen naar een nieuw hospitaal.

  • De topanalisten van Wall Street presteren gemiddeld vijf jaar minder goed wanneer ze verhuizen naar een nieuwe firma. Enkel als ze samen met hun team verhuizen, blijven ze steranalisten.

  • De legendarische architect Frank Lloyd Wright maakte de meest onvruchtbare periode in zijn carrière door, toen hij besliste onafhankelijk en geïsoleerd van andere architecten te gaan werken. Toen hij in 1932 opnieuw mensen rond zich verzamelde, begon hij wederom meesterwerken af te leveren waaronder het Fallingwater huis.

Ook professor Gautam Mukunda verdedigt de stelling dat succes niet uitsluitend het gevolg is van individuele kwaliteiten en inspanningen. De omgeving waarin we ons bevinden speelt eveneens een grote rol.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s