10 Redenen waarom Kompany wel naar FC Barcelona moet

10 Redenen waarom Kompany wel naar FC Barcelona moet

Blijft Kompany de kleuren van Manchester City verdedigen of kiest hij voor een luctratief bod van Barcelona.

FC Barcelona lonkt naar Vincent Kompany. Wij vonden nochtans 10 goede redenen waarom Kompany best wel in Nou Camp aan de slag gaat.

1. STABILITEIT
In tegenstelling tot het altijd grillige Manchester City is FC Barcelona al jaren een toonbeeld van stabiliteit en visie. De Catalanen houden vast aan tradities en waarden en laten zich nooit vangen aan paniekaankopen, grootse uitspraken of een kortzichtige visie. Iets wat bij City niet meteen gezegd kan worden.

2. GROOTSTE CLUB TER WERELD
Man City en Kompany hebben als doel om de grootste club ter wereld te worden, Barcelona is dat al. Op basis van de laatste decennia heeft de club zich op het hoogste schavotje van het clubvoetbal gezet en de Catalanen zijn niet meteen van plan om die plaats de eerstkomende jaren nog af te geven. Als City ooit zo groot wil worden als Barcelona dan zal Kompany in het beste geval nog enkele jaren moeten wachten.

3. SPEELSTIJL
Kompany is één van de meest technisch vaardige centrumverdedigers van deze aardbol. Bij Manchester City kan hij soms vlagen van zijn grote talent laten zien, maar bij Barcelona zouden zijn specifieke kwaliteiten nog veel beter tot hun recht komen. Korte combinatie, lange pass, snel voetbal, snelheid van uitvoering, … Kompany heeft het allemaal, net als Barcelona.

4. BIJLEREN
Terwijl Kompany bij Manchester City al de grote held én leider is kan hij bij Barcelona nog een paar stappen vooruit zetten. Dagelijks trainen met de besten ter wereld (Messi, Xavi, Iniesta, …) zouden van Kompany een nog completere speler maken. Bij City nòg beter worden lijkt ons moeilijk.

5. ELK JAAR TOP
Terwijl Manchester City slechts recent komt kijken aan de absolute top speelt Barcelona elk seizoen mee voor alle prijzen. Manchester City faalt nu en dan en dat wordt min of meer aanvaard. Barcelona speelt al jaar en dag voor zowat alle prijzen die er jaarlijks te winnen zijn. Laat die constante één van de weinige uitdagingen zijn die Kompany nog rest in het voetballen in clubverband.

6. FINANCIEEL
Vanzelfsprekend verdient Kompany bij City meer dan zijn boterham, maar een monsterbod van de rijkste club ter wereld zal zijn portefeuille zeker geen kwaad doen. Ook City wordt beter van een transfer. Zij kochten Kompany destijds voor een prikje en zullen zeker niet nalaten om de miljoenen onmiddellijk opnieuw te ‘investeren’.

7. LIEFDADIGHEID
Net als Kompany zelf hecht Barcelona veel belang aan het helpen van de minderbedeelden. Terwijl Kompany bij City zowat alleen in de woestijn predikt en zijn club het geld langs ramen en deuren naar buiten gooit probeert Barcelona ook op dit gebied meer dan zijn steentje bij te dragen. Een club met een hart voor een speler met een hart.

8. BEWEZEN KAPITEIN
Kompany is perfect in staat om een topclub door woelige waters te sturen. Zoals hij in een recent verleden Balotelli geregeld tot de orde riep, dat doen hem niet veel spelers na. Hij is de gedoodverfde leider van de Catalaanse verdediger nu  het rijk van Puyol en Valdes uit lijkt.

9. UITDAGINNG
Kompany is een man die houdt van uitdagingen. Aan de slag gaan bij een club die jaarlijks alle competities ingaat als de te kloppen ploeg moet Vince the Prince zeker de nodige spanning geven. Misschien nog meer dan de uitdaging die hem bij City wacht en vooral afhankelijk is van de goodwill van de buitenlandse geldschieters.

10. NUCHTERHEID
De nuchterheid en de beredeneerdheid die VIncent Kompany uitstraalt en naleeft is helemaal niet terug te vinden bij City, dat een vulkaan is van impulsieve beslissingen en ondoordachte acties. Bij Barcelona zou Kompany zich veel beter kunnen vinden bij de algemene stijl van het huis.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s