15 zaken die je leven dreigen te verzuren, tenzij je ze los kan laten

Als een boot te zwaar geladen is, zinkt of kapseist hij. Dat geldt ook voor de boot van het leven. Daarom moeten we zo veel mogelijk ballast overboord gooien.

We trachten allemaal met ons eigen bootje onze bestemming te bereiken, doch de ballast die we op onze reis meevoeren maakt van die reis vaak een hachelijke onderneming.

Elite Daily somt 15 zaken op die ons akelig dicht bij de verdrinkingsdood brengen:

 1. De neiging om dingen persoonlijk te nemen. Al te vaak nemen we de handelingen of woorden van anderen persoonlijk. Deze negatieve emoties zullen je fataal worden als je ze toelaat.

 2. Contraproductieve gewoontes. Tijd verspillen brengt niets op en de hele dag doorbrengen op sociale netwerken, voor televisie of op café brengt je niet dichter bij je doel.

 3. Negatief denken. Pessimisten raken nergens in het leven en negatief denken heeft geen enkel nut.

 4. Zelfkritiek. Soms zijn we onze eigen grootste vijanden. Kritiek kan ons verlammen, vooral als die van onszelf komt.

 5. Vooroordelen. Vooroordelen beperken de mogelijkheid om zinvolle relaties met anderen aan te gaan.

 6. Dwangmatig denken. Je moet helemaal niets doen dat je niet wilt. Wees eerlijk met jezelf en kom er achter wat goed en wat slecht is, maar raak daar niet door geobsedeerd.

 7. De zoektocht naar de goedkeuring van anderen. Streven naar de goedkeuring van anderen, geeft hen macht over jouw leven. Verlies jezelf niet en durf uniek te zijn.

 8. Ik kan het niet”. De enige beperkingen op je potentieel zijn degen die je jezelf oplegt. Hoe weet je dat je iets niet kan als je het niet probeert?

 9. Rancune en wraak. Dit levert niets op, maar doet je wel pijn zolang je er aan blijft vast houden.

 10. Uitstelgedrag. Het probleem met ‘ik doe het morgen wel’ is dat die morgen er voor veel mensen nooit komt. ‘Morgen’ is die magische plek waar 99% van de goede intenties sterven, zei ieamnd.

 11. Je gebroken hart. Soms duurt het erg lang vooraleer je herstelt van een gebroken hart. Het is echter heel belangrijk om te beseffen dat je niet opnieuw kan liefhebben voordat je het verleden loslaat.

 12. Nutteloze dingen. Mensen hebben de neiging om dingen belangrijker te maken dan ze eigenlijk zijn. Vereenvoudig je werk- en leefomgeving: eenvoudiger is altijd beter. Less is More

 13. Slecht gezelschap. Vaak onbewust ben je de weerspiegeling van de mensen met wie je optrekt en met wie je je omringt, want je voldoet aan hun verwachtingspatroon. Die mensen doen je uitmunten of trekken je naar omlaag.

 14. De gedachte dat je een product bent van je verleden. Het verleden ligt in het verleden. Wat telt is hoe je het heden gebruikt om jezelf van een glansrijke toekomst te verzekeren.

 15. De tendens om jezelf te identificeren met je job. Het leven draait om passie en het allerbelangrijkste is doen wat je graag doet. Als je dat kan, heb je geen ‘job’ meer nodig (enkel veel koffie).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s