Beerschot krijgt twee maanden bescherming

Beerschot mag even op adem komen. De Rechtbank van Koophandel in Antwerpen geeft de club twee maanden respijt tegen zijn schuldeisers. De club kampt met een schuldenlast van vijf à zes miljoen euro en moet de komende weken financiële klaarheid scheppen.

Lees ook:

Beerschot had zes maanden bescherming gevraagd, maar op dat verzoek ging de rechtbank niet in. De club krijgt twee maanden om te onderhandelen met de schuldeisers, te saneren en te reorganiseren.

Voorzitter Patrick Vanoppen heeft tot 31 mei om de rechter te overtuigen dat Beerschot kan overleven. De club plant een kapitaalinjectie van 1.500.000 euro in april en 1.000.000 euro in mei en de Rechtbank van Koophandel geeft Vanoppen het voordeel van de twijfel.

Intussen mag de schuld uiteraard niet groter worden en moeten de spelerslonen betaald worden. Tweewekelijks moet Beerschot bij de rechter ook verslag uitbrengen over zijn financiële situatie.

Bijkomend argument van de rechter om Beerschot gerechtelijke bescherming te geven, is het licentiedossier van de club. Daar is nog geen uitsluitsel over. De licentiecommissie wilde op haar beurt de uitspraak van de rechter afwachten en behandelt de zaak-Beerschot op 8 april.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s