Jan Mulder over het Antwerpse voetbal: ‘Red ons van deze hel’

Title

Jan Mulders hart bloedt voor wat het Antwerpse voetbal overkomt. (Foto: Boubakra – Menzo)

De malaise in het Antwerpse voetbal heeft de jongste tijd al veel inkt doen vloeien. Journalisten en/of sympathisanten hebben hun zegje al gehad, maar nu levert ook Anderlecht-corryfee Jan Mulder zijn bijdrage.

In zijn wekelijkse column in Humo plengt Mulder bittere tranen om het lot van het Antwerpse voetbal. Want vergis je niet: de Nederlandse analist/columnist mag dan nog een Anderlecht-icoon zijn, ook het Antwerpse voetbal ligt hem nauw aan het hart. Hevige Beerschot-fans kunnen op eenvoudig verzoek zijn‘Ode aan Beerschot’ uit het hoofd afdreunen, maar Mulder kan net zo goed lyrisch worden als hij het over Antwerp, en meer bepaald de Bosuil, heeft.

Aanleiding van zijn column is een recent bezoekje aan de Bosuil, waarvan hij zoals alleen hij dat kan in melancholische, lyrische bewoordingen het verval beschrijft: “De Hel van Deurne is dood, de resten adembenemend. De Bosuil lijkt op een surrealistisch werk van een beginnend ruïnekunstenaar.”

Afsluiten doet hij met een warm pleidooi voor een gemeenschappelijk stadion. “Leve de tradities van de beide clubs, maar zelfs ik, minnaar van het Kiel en de Bosuil en tegen het loslaten van historische gronden, vind nu: sloop die twee treurige accommodaties, bouw een nieuw stadion dat sponsors kan trekken en een publiek dat recht heeft op een zitplaats in plaats van een valkuil. […] Deze hel is niet langer te tolereren.”

De volledige column is te lezen in Humo, op blz 29.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s