Dit jaar geen Bal du Zoute meer

Mathieu De Ruyck

Op zaterdag 11 mei is Flanders Expo het decor voor het eerste festival in galakledij. Een stijlvol maar spectaculair galabal waarbij duizenden aanwezigen en een 600-tal VIP’s worden verwacht op het ‘Bal der Bals’, maar ook tal van bekende Vlamingen, Missen en internationale sterren mogen dit jaar op het feestelijk avontuur niet ontbreken. ‘Iedereen moet met klasse kunnen uitgaan en dan bedoelen we meer dan 8.000 mensen’, luidt de boodschap.

‘Met het ‘Bal der Bals’ willen we taboes doorbreken. Een open oorlogsverklaring tegen saaiheid en een race tegen de conventies door een overrompeling van sfeer en spektakel. We willen het klassieke, excentrieke combineren met uitbundig feesten in kostuum en een spectaculaire show opvoeren. Voor elk wat wils’, zeg maar. ‘Een glitteravond vol belevenissen waar de bezoeker centraal staat.’, zegt hoofdorganisator de uit Knokke-Heist afkomstige Mathieu De Ruyck (22). ‘Iedereen is welkom, maar wie geen kostuum of avondkleedje draagt, komt er niet in.’

Het directiecomité dat instaat voor het dagelijks bestuur bestaat uit Mathieu De Ruyck, de 22-jarige student-ondernemer, en Daniel Dittrich (18), Tony Baetens (18) en Nicolas Joos de ter Beerst (29) die niet aan hun proefstuk toe zijn. Allen zijn nog steeds student in Vlaanderen. De organisatie van ‘Bal der Bals organiseerde onder meer het ‘Bal du Zoute’ dat ieder jaar plaatsvindt in Het Zoute en het Bal van Gent. Vanaf dit jaar willen ze al deze bals in één overkoepelend bal onderbrengen. ‘We merken dat ons concept heel populair is. We zijn dan ook telkens sold-out.’

Volgens Mathieu De Ruyck was er vorig jaar in onze gemeente te veel commotie rond het “Bal du Zoute” en zet hij vanaf nu alles op het Bal der Bals.

Ongezien programma

Spektakel, muziek en belevenis staan centraal tijdens het Bal der Bals en daarom moet iedereen in de watten gelegd worden. Een spectaculair klank-, licht- en vuurspel., een mega-lounge, een waterpijplounge, een champagne-, oester- en pianobar, een modeshow, een make-up- en haarstand, hypnose en magieshow, jacuzzi’s, topmodel scouting, aanwezigheid van internationale artiesten en beroemdheden, massage, chocolade snuiven, tal van gadgets, 1 uur gratis bubbels, acrobaten, randanimatie, ongeziene acts en vele optredens, exclusieve hapjes, standen, een ‘VIP skydeck’ van 6 meter hoog in de lucht dat bestaat uit 3 verdiepingen, internationaal gerenommeerde deejays, indoor special fx en zoveel meer. De gasten gaan trouwens niet met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een rijk gevulde goodiebag. Als kers op de taart worden de VIP’s gebracht met limousines en is er een heuse openingsceremonie voorzien met een gratis hapje en drankje voor alle vroegkomers. ‘Wij verdelen het evenement in een spraakmakende inkom, lounge, beautyfarm, welness zone, mainstage en noem maar op’.

Er zal niet alleen een DJ-stage zijn voor het feestgedruis dat 360 graden ronddraait maar ook een chique inkomhal en patio waar het nodige entertainment voor de gasten zal gebeuren. Tenslotte is er ook nog een buitenplein waar mensen waterpijp kunnen roken, een cocktail drinken of gezellig in een Cubaanse sfeer kunnen vertoeven. De VIP’s worden letterlijk in hogere sferen gebracht en voorzien van de nodige luxe in een unieke VIP-area met verschillende etages, goed voor maar liefst 600 personen met daarop een toren voor 18 skyboxen. ‘Er zal voor de gasten een shuttledienst beschikbaar worden gesteld door De Lijn en er worden van overal partybussen en limousines ingelegd voornamelijk door de medestudenten. Van zelfs Duitsland, Denemarken en Nederland’, aldus Daniel Dittrich (18)

Mix van studenten en niet-studenten

Aan het Bal der Bals werken honderden studenten mee. Onder hen ticketverdelers, busverantwoordelijken, coördinators, project managers – en jawel – een 150-tal ambassadrices met lint en toenaam om het bal in de kijker te zetten op hun school of campus. Ze worden ondersteund door een jong maar ervaren balcomité. Er zal ook een regieteam aan te pas komen dat het verloop van onze gepersonaliseerde show zal opvolgen. ‘Dit is het resultaat van wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Als het meezit, breken we zelfs internationaal door’, besluit Nicolas Joos de ter Beerst (29).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s