Prinselijk bezoek voor Pajottenland

HERNE/GOOIK – Op dinsdag 5 maart brengen prins Filip en prinses Mathilde een bezoek aan Herne en Gooik. ‘Het moet een volksfeest worden. Ik vind hun bezoek een mooie erkenning, niet alleen voor onze gemeente, maar voor heel het Pajottenland’, zegt Michel Doomst. Zijn collega Kris Poelaert van Herne sluit zich daar graag bij aan.

Het prinsenpaar bezoekt Paddenbroek. 's Zomers worden er compostlessen gegeven.

Het prinsenpaar bezoekt Paddenbroek. ’s Zomers worden er compostlessen gegeven.

 

‘We mochten ooit prins Laurent ontvangen’, herinnert burgemeester van Gooik Michel Doomst zich. ‘Maar de komst van het toekomstige koningspaar is toch een stapje hogerop. Ik vind hun bezoek een mooie erkenning, niet alleen voor onze gemeente, maar voor heel het Pajottenland.’ Zijn collega Kris Poelaert van Herne sluit zich daar graag bij aan. ‘Het is een uitstekende gelegenheid om te tonen wat ons zo uniek maakt als plattelandsgemeente.’

Beide burgemeesters willen er dan ook geen gewoon bezoek van maken.In de voormiddag strijkt het prinsenpaar neer in Herne. Daar bezoeken ze eerst het zuivelbedrijf Olympia in Herfelingen. ‘Na de brand van vorig jaar bevestigt dit bezoek dat het bedrijf er weer bovenop is’, zegt burgemeester Poelaert. ‘Eerder hadden ze ook al een bouwaanvraag ingediend voor uitbreiding van de dessertafdeling. Dit is een mooie erkenning voor alle inspanningen die daar worden geleverd.’

Nadien wordt het prinsenpaar ontvangen op het gemeentehuis van Herne en is er een werkvergadering voorzien met de verantwoordelijken van de Woonwinkel Pajottenland, een lokale vereniging rond woonbeleid.

Wie echt in aanraking wil komen met het prinsenpaar kan nog het best naar Gooik. Daar staat naast een bezoek aan Educatief centrum Paddenbroek een ontmoeting met de inwoners op het programma. ‘De Cam is het centrum van de volksmuziek en het lokale bier. Iedereen mag erbij aanwezig zijn, we gaan daar dus niet in selecteren’, zegt Michel Doomst.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s