Wat verdient Tom Boonen aan de Ronde Van Vlaanderen?

Tom Boonen wint voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen. In een sprint verschalkte hij de Italianen Pozzato en Ballan. Boonen gaat niet alleen met de eer lopen, maar ook met het gros van het prijzengeld.

<ImageAssetLinkParameters><br /><br /><br /><br />
  <caption>tom boonen ronde van vlaanderen </caption><br /><br /><br /><br />

Na 255 kilometer, met daarin zestien hellingen en acht kasseistroken, was Boonen aan de finish in Oudenaarde sneller dan zijn Italiaanse medevluchters Filippo Pozzato en Alessandro Ballan. Boonen is de vijfde renner die in Vlaanderens Mooiste voor de derde keer als eerste over de eindstreep komt. Dat is een record.

Het levert de Balenaar ook een mooi bedrag op, want voor een absolute topkoers als de Ronde van Vlaanderen bedraagt het prijzengeld in totaal 50.000 euro, te verdelen over 20 wielrenners. Maar dat wil niet zeggen dat de minder succesvolle wielrenners zich het vel over de oren laten halen. Want de organisatoren betalen nog een verplaatsings- en verblijfsvergoeding van zowat 10.000 euro per ploeg.

20.000 euro

Tom Boonen krijgt als winnaar 20.000 euro. De tweede op het podium (Pozzato) krijgt 10.000 euro en de derde (Ballan) moet zich tevreden stellen met 5.000 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s