Opmerkelijk! Naakt schoonmaken blijkt gat in de markt :)

  • vrijdag 24 februari 2012, 15u41
  • Bron: dpa, afp
  • Auteur:mtm

De Zuid-Afrikaan Paul Reid heeft een winstgevend zakenmodel ontdekt: naakt schoonmaken. Na slechts een maand telde het bedrijf van de vroegere werkloze boekhouder al 25 werknemers, ongeveer de helft vrouwen en mannen.

Reid verloor zijn job als boekhouder in Kaapstad en was platzak. Hij moest zelfs een groot deel van zijn garderobe te gelde maken. Dat vertelde Reid in de Zuid-Afrikaanse Times. Van de nood maakte hij een deugd en stichtte een schoonmaakbedrijf met wat extra’s: kleding is bij hem een optie.

‘Gaat niet om seks’

Helemaal naakt of bloot bovenlichaam: bij Reid en zijn schoonmakers en -maaksters kan alles. ‘Het gaat niet om seks’, zei Reid. ‘Het gaat om het vermaak en natuurlijk ook om de service.’

Er zijn al 500 sollicitanten voor zijn schoonmaakdienst. Geen wonder als je weet dat zo’n 23,9 procent van de bevolking werkloos is in Zuid-Afrika. ‘Ik weet hoe erg het kan worden. Ik had zelf een punt bereikt waarbij ik have en goed moest verkopen’, zei Reid. ‘Ik had schulden en ik zat op mijn tandvlees.’

Reid heeft zijn diensten al uitgebreid. Een rechtenstudent biedt juridisch advies aan en een boekhouder helpt bij de belastingaangifte, vertelt Reid. Naakt natuurlijk. Bovendien bieden in verschillende Zuid-Afrikaanse steden loodgieters, computerexperten en koks hun diensten aan zijn bedrijf aan. Ook uit de buurlanden Namibië en Botswana lopen er al bestellingen. De meeste klanten zijn mannen, zei Reid. De schoonmaakdienst blijft het populairst.

Klanten betalen omgerekend ongeveer 70 euro voor twee uur naakt schoonmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s