Bart Peeters regelt begrafenisceremoniën van BV’s

Begin met het einde voor ogen; schitterend format van Canvas! Zou ieder van ons eens moeten doen! Mensen laten speechen op uw eigen begrafenis!

“Het moet niet altijd over Hitler gaan, laten we eens wat zwanzen met de dood”, moet Canvas gedacht hebben. Mensen met een winterdepressie of een allergie voor hyperkinetische presentatoren kunnen maar beter niet afstemmen op de zender wanneer ‘Een laatste groet’ de revue passeert.

Nee, Bart Peeters, grijsgedraaide presentator, heeft geen carrièreswitch ondernomen. Hij is namelijk de gastheer van een nieuw en ietwat luguber programma op de intellectuele zender Canvas. Tussen al die hoogstaande formats mag er wel eens gelachen worden, moest de openbare zender hebben gedacht. Maar zwanzen met de eeuwige slaap ligt wel wat gevoeliger…

‘In een laatste groet’ wordt immers op humoristische wijze omgesprongen met begrafenisceremoniën. Elke aflevering draait om een bekende Vlaming die met lede ogen moet toekijken hoe zijn aanverwanten afscheidsspeeches prevelen en om het plaatje helemaal af te maken, moet het bekende gezicht zich nestelen in een doodskist.

Wij krijgen spontaan een rilling over onze rug zonder een uitgesproken angst te hebben voor de dood. Maar Bart Peeters is er zeker van dat de BV’s een warm gevoel zullen overhouden aan de opnames. “Bij Walter Grootaers komt dochter Layla langs om haar vader toe te spreken. Bij Stijn Meuris lezen de ouders een grappig eerbetoon voor. Ik ben er zeker van dat het programma de juiste toon zet”, aldus Peeters.

Overigens is het niet helemaal nieuw: in 2007 maakte het weekblad Humo al reclame met de begrafenis van haar eigen hoofdredacteur Guy Mortier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s