Verslag Noliko Maaseik – Knack Randstad Roeselare; vanuit het standpunt van Roeselare

Dit noem ik nu een zeer correct, respectvol en professioneel verslag! Ik was erbij en kan me helemaal vinden in deze beschrijving. Proficiat en Groots!

Verslag
bron: website Knack Randstad Roeselare

We hadden het kunnen weten als groot aanhanger van Murphy : als je schrijft in het bekerverslag dat het er ooit eens zou van komen, dan kan je er van op aan dat het niet lang op zich zal laten wachten. Wat ? Een nederlaag becommentariëren. En dat die kans er in zat tegen de verliezende bekerfinalist was niet ondenkbeeldig. Anderzijds zorgden de bezoekers wel voor enkele verrassingen : hun coach was, tegen alle verwachtingen in, nog niet naar Polen vertrokken, Brecht Van Kerckhove was evenmin in spelersplunje om Van Harskamp of Eloi de nodige rust te gunnen met het vooruitzicht van komende dinsdag….

Voor de thuisploegen was het zaterdagavond alles behalve leuk want naast Knack Randstad gingen ook Menen (met di Giacomo als eerste scheidsrechter…benieuwd naar de commentaren op het gastenboek van de volleystars) en Lennik (in een vijfsetter tegen Everbeur) de boot in. Hierdoor prijkt Knack Randstad nog steeds op een voorlopige tweede plaats in de rangschikking maar we zijn ervan overtuigd dat dit allesbehalve naar de zin van een duidelijk mistevreden Dominique Baeyens is want na de gebruikelijke handshakes werden alle spelers dringend naar de kleedkamer gesommeerd. En het zal niet voor champagne geweest zijn, daarvoor was de prestatie van het team onvoldoende goed. Een blik op de statistieken leert ons dat te weinig spelers op een aanvaardbaar niveau acteerden, goede wil alleen volstond niet.

Niet dat de eerste set nu super was maar beide teams hielden elkaar zoals gebruikelijk mooi in evenwicht. Voor Knack Randstad trok Sam Deroo de kar, bij Maaseik scoorde Radovic aan 100 % en kwam Klapwijk enkele keren mooi door. Met een ace net naast Wounembaina kon Matthijs Verhanneman zich even (maar te weinig) manifesteren : 8-7. Een blok van Deroo op Klapwijk zorgde voor twee puntjes verschil (10-8) en dat werden er drie na een slechte receptie op service van Wouter Verhelst (15-12). Radovic scoorde zijn 3 op 3 voor 16-15 maar Tuerlinckx blokte Wounembaina (18-15). Van de Craen kegelde buiten met een geruststellende 20-16 voor gevolg. Een zware misser van Verhanneman zaaide nog even onrust (22-20) maar een zeldzame score van Celitans door het midden (24-21) en een bezoekende netfout bracht de 1-0 op het bord.

Geen van beide ploegen kon in set twee overtuigend domineren en de intensiteit, die de bekerfinale typeerde, was zeker niet aanwezig. Bij 10-9 schreven we een markante wissel op : Klapwijk verdween naar de bank ten nadele van Sidibe. De donkere springveer zou zich vervolgens in het verdere verloop zeker in de kijker spelen met onder andere zijn alles of niets services. Bij Knack Randstad, mede door de afwezigheid van Vlam, geen punten door het midden en geen kill-blocks. Radovic echter zorgde voor de 13-15 en 14-16. Tuerlinckx lukte nog eens een directe aanval (15-16) en met een misser hielp Sidibe Knack Randstad (17-17). Matthijs bracht, op pass van Callebert, de thuisploeg zelfs op voorsprong (18-17). En met 22-20 leken Depestele and friends op weg naar een 2-0. Maar de ontknoping in de bekerfinale indachtig is het tussen deze twee opponenten nooit voorbij en zo kon Maaseik in extremis de setbordjes gelijk plaatsen (23-25).

Twee missers van Tuerlinckx werden aanvankelijk door Verhanneman en een antennefout van Maan gecompenseerd maar bij 11-13 werd Hendrik toch vervangen door Contreras. Bij 16-19 verdween ook Verhanneman ten nadele van Hoho en al heb je de wedstrijd dan niet gezien, dan weet je dat het voor Knack Randstad de verkeerde kant uitging. Een reeks opslagmissers eindigde met 18-21. Sidibe lukte één van zijn kamikazeservices (19-23) op Sam Deroo. En onze jongste van de ploeg raakte met zijn opslag bij 21-24 vervolgens niet in het vak van de tegenstander.

Een kwetsuur bij Callebert noodzaakte een truitjeswissel bij Kevin Geerinckx. En tot spijt van wie het benijdt, het lag zeker niet aan Kevin dat ook de vierde set verloren werd. Toch voelde je aan je theewater dat het verkeerd ging aflopen. Niet dat Maaseik super was, ze zullen trouwens beter uit hun pijp moeten komen om de droom van de toekomstige bondscoach van Nederland waar te maken. Maar de dreiging en de overtuiging waren onvoldoende aanwezig bij Knack Randstad. Het was dan ook wel verwonderlijk dat ook deze set op het laatst, maar wel duidelijk, beslist werd : 1-0, 2-4, 8-7, 14-12, 16-17, 18-19, 18-21 en 22 (Van de Craen die ook voor de 19-23 zorgde) en tenslotte deed Sidibe de boeken dicht : 21-25.

Een zure nederlaag voor Knack Randstad dat hiermee een comfortabele uitgangspositie ziet verloren gaan met het oog op het thuisvoordeel in de eventuele play-offs. De boodschap zal zijn : de buren uit Menen komende zondag de rekening te laten betalen, verder geen onverwacht puntenverlies te lijden, ook op bezoek te Lennik punten gaan rapen en rekenen dat Maaseik, door zijn Europees programma, hier en daar wat laat liggen. Vanzelfsprekend vervoegen we ons bij de wens van speaker Bart bij de ploegenvoorsteling : succes aan het Belgische Noliko Maaseik komende dinsdag. Ondanks alle sympathie die we hebben voor monument Ben Hardy, toch hopen we toch dat onze landgenoten over de twee confrontaties heen hun doel bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s