PSV Avant-Garde prolongeert Michelin-ster

Toprestaurant Avant-Garde Van Groeninge, gevestigd in het Philips Stadion, heeft voor het achtste jaar op rij een Michelin-ster gekregen. Dat heeft de Nederlandse Michelingids 2011 bekendgemaakt. Het restaurant onder leiding van topkok Johan van Groeninge heeft al sinds 2004 een ster in de belangrijkste restaurantgids.

 

Toprestaurant Avant-Garde Van Groeninge prolongeert Michelin-ster.
Toprestaurant Avant-Garde Van Groeninge prolongeert Michelin-ster.

Van Groeninge: “Team is goed op elkaar ingespeeld”

Johan van Groeninge reageerde dinsdagochtend opgetogen over het prolongeren van de Michelin-ster. “Altijd heel positief om hem te behouden. We werken hier met een team dat heel goed op elkaar ingespeeld is en we zijn blij dat we hem weer hebben”, aldus Van Groeninge. “Het blijft iets aparts, omdat je er zelf geen controle op hebt wat betreft de richtlijnen voor het toekennen. Dat we hem nu voor de achtste keer krijgen, zegt dat we een heel stabiel bedrijf zijn.” Naarmate de bekendmaking dichterbij kwam, ging het behouden van de ster ook intern steeds meer leven. “Natuurlijk wordt er over gespeculeerd, dat speelt altijd mee. Je kijkt ook naar collega’s, maar moet toch vooral jezelf blijven. Je eigen koers volgen en er met heel je team achter staan.” In restaurantgids ‘Lekker’ steeg restaurant Avant-Garde Van Groeninge met twee plaatsen naar plek 32. “Daar waren we ook blij mee.”

Eén van de twee sterrestaurants in Eindhoven

PSV is de enige club in Nederland en Europa met een restaurant in het stadion dat houder is van een Michelin-ster. Avant-Garde zit bij thuiswedstrijden van PSV altijd vol met zakelijke relaties van de club. Ook buiten wedstrijddagen om biedt het restaurant gastronomische topprestaties in de unieke ambiance van het stadion. Avant-Garde geldt als sfeervol Frans restaurant met een moderne, Hollandse invloed. Het is één van de twee restaurants in Eindhoven met een ster.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s